erol baysal

ad victoriam
Bugün yaptığı yazılı açıklamada sevincini paylaşmış genetik uzmanı. Baysal ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin talasemi hastalığına yönelik ilk hücre bazlı gen tedavisini onayladığını belirtti.

Erol Hocanın paylaşımı şöyle: “Yaklaşık 40 yıllık ihtisas ve meslek hayatımda bugünü hayal ettim durdum. Bir KKTC vatandaşı olarak henüz 22 yaşında UCL'de hematoloji hocam Prof. Modell bana bir ders sonu "Sen Kıbrıs'lısın, mezun olduktan sonra benimle Talasemi alanında doktora tezi yapmanı istiyorum, çünkü senin ülken Kıbrıs'ta buna çok ihtiyaç vardır" sözleri hâlâ kulaklarımda çınlamaktadır. Evet aradan geçen 40 yılda bu alanda çok büyük gelişmelere imza atılmıştır. Ancak bugünkü gelişme Talasemi tedavisinde ulaşabileceğimiz en son nokta olarak tarihe geçecek niteliktedir. Çünkü FDA, düzenli kan transfüzyonu gerektiren beta-talasemili yetişkin ve pediatrik hastaları tedavi eden ilk hücre bazlı gen tedavisi onayladı (17 Ağustos 2022).

Bu yeni gelişmeyle artık talasemili kardeşlerimize zor ve zahmetli tedavi yerine çare sunma müjdesini vermekten dolayı son derece mutluyum."
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol