ziynet sali

gomma
rebetiko ve klasik türk müziği tarzlarında eserler de vermiş olan daha fazla popüler müzik çalışmalarıyla tanına kıbrıslı türk solist.

29 nisan 1975'te, lefkoşa'da dünyaya geldi. ailesi doğumun ardından ingiltere'ye yerleşti. yaklaşık 6 yıl manchester'da yaşadı. 1981 yılında döndüğü kıbrıs'ta ilk ve orta eğitimini tamamlamasının ardından akdoğan'daki polatpaşa lisesi'nden mezun oldu. liseden mezun olduktan sonra, kültür bakanlığının klasik türk müziği korosu solistlerinden oldu.

1994'te, istanbul teknik üniversitesi türk musikisi devlet konservatuvarı bölümünde öğrenim görme amacıyla istanbul'a gitti. bu yıllarda profesyonel müzik çalışmalarına başlayan sali, 1999 yılında konservatuvardan 4'üncülükle mezun oldu.

ilk albümünü 2000 yılında çıkaran ziynet sali'nin 6 albüm, 7 single (tekli) , 1 derleme albümü ve bir konser dvd'si bulunuyor. sali'nin üçüncü albümündeki “zordur oğlum” isimli şarkısı 2006 yılında italya'da internet üzerinden düzenlenen “euro dance” şarkı yarışmasının halk oylamasında birincilik kazandı. 2010'da yılında çıkardığı “rüya” isimli ikinci single! verilerine göre yılın en çok çalınan şarkısı oldu ve türkiye'nin en önemli müzik kanalı kral tv'den ödül aldı. 2012 yılında çıkardığı “sonsuz ol” isimli albümündeki "her şey güzel olacak” isimli şarkının video klibi kral tv tarafından yılın en iyi video klipi seçildi. 2015 yılında x factor isimli yarışmanın jüri üyeliği yaptı.

birçok üniversite ve özel kurumdan başarı ödülleri alan ziynet sali son olarak 2016 yılında hamburg'da düzenlenen dafbama müzik ödüllerinde "akdeniz'in en iyi kadın sanatçı" ödülüne layık görüldü.18 mayıs 2017'de düzenlenen istanbul üniversitesi 1453 ödülleri'nde, “yılın müzik kadını” kategorisinde ödül aldı. sali, "magic" single'ı ile, 7 haziran 2018'de gerçekleştirilen best of kültür ödülleri'nde verilen “yılın en iyi yabancı single”ı ödülünün sahibi oldu.

ziynet sali bugüne kadar almanya, isviçre, hollanda, belçika, yunanistan, bulgaristan, makedonya, hırvatistan, türkmenistan, güney afrika gibi değişik ülkelerde önemli konserlere imza attı.

iki erkek kardeşi bulunan sali, 15 eylül 2019 tarihinde erkan erzurumlu ile evlendi.

stüdyo albümleri

ba-ba (2000, dost müzik)
amman kuzum (2004, zorba müzik)
mor yıllar (2006, ozan video)
herkes evine (2008, dmc)
sonsuz ol (2012, gnl entertainment)
no6(2015,dmc)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol