halil karapaşaoğlu

mavromadi
şair, aktivist, eğitimci.



1985'te İpsillat'ta doğdu. Bülent Ecevit Anadolu Lisesi'de okudu. 2008 yılında, Doğu Akdeniz Üniversitesi, İngiliz Dili Edebiyatı ve İnsani Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yılın Temmuz ayında İngiltere'ye gitti. Kısa bir dönem Oxford'da kaldıktan sonra işsizlikten dolayı Londra'ya geçti.

2010'un sonlarına doğru Kıbrıs'a geri döndü. Garson, bulaşıkçı, kasap yamağı, tezgâhtar, inşaat işçisi ve aşçı olarak çalıştı.

Üniversite yıllarında, arkadaşlarıyla Çirkef, askerde Lokmacı dergilerini çıkarttı. 2013'te yayınlanmaya başlayan KerPiç edebiyat dergisinin editörlerinden biridir. Şiirleri, öyküleri, denemeleri Kıbrıs'ta çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmıştır. Afrika gazetesinde haftalık yazılar yazdı. Realist gazetesinde günlük kültür sanat sayfasını hazırlarken muhabir olarak da çalıştı.

2011'de askerdeyken yazdığı bir yazıdan dolayı, 10 gün Hamitmandrez Askeri Cezaevi'nde hapis yattı. Yüksek Lisansı Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yaptı. yine aynı üniversitede doktora yapmakta Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'nde ders vermektedir.

“Acı Biberli Aşk”* ilk şiir kitabıdır. İkinci şiir kitabı “Âhir Zaman Alemi” 2020 yılında yayımlandı.

Yeni Kıbrıs Partisi Örgütlenme Sekreteridir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol