Kıbrıslı Türk siyasetçi, kamu yöneticisi, gazeteci ve köşe yazarı.
1936 yılında Mağusa'da dünyaya geldi. ilk, orta ve lise öğrenimini Mağusa'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. 1962 yılında Diplomasi ve Dış ilişkiler bölümünden mezun oldu. 1954 yılından itibaren basın-yayın alanında bulundu. Hürsöz, Halkın Sesi, Nacak, Akın, Bozkurt, Hürriyet gibi gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Haftalık haber ve yorum dergisi Olay'ı ve ardından Kıbrıs Postası gazetesini 10 yıl süreyle yayımladı. Türkiye basınında Yenigün, Akşam, Cumhuriyet gazeteleri ile Akis ve Kim gibi dergilerde yazılar yazdı.
Volkan ve TMT'de ön saflarda yer aldı. mücadele yıllarında Mağusa Canbulat Radyosu Haber Merkezi'ni kurup yönetti. Karga mizah dergisini yayımladı. Mağusa Kültür Derneği başkanlığı yaparken, Mağusa'nın Sesi isimli kültür gazetesini yayımladı.
Ülkemizde kooperatifçiliğin gelişmesinde öncü isimlerden biri oldu. Mağusa Türk Kooperatif Bankası Müdürlüğü yaptı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kıbrıslılar Birliği kurucu başkanlığı yaptı. 5 Temmuz 1970 seçimlerinde Mağusa bölgesinden Temsilciler Meclisi Türk Üyeliği'ne seçildi.
1970-1996 yılları arasında çeşitli siyasi partilerin yönetim kadrolarında ve başkanlıklarında yer aldı. Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi'nde bakanlık görevi yaptı. 1976 seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi'nden Mağusa adayı olarak milletvekili seçildi. 20 yıl milletvekilliği görevinde bulundu. Çeşitli dönemlerde bakanlık yaptı. KKTC'nin kurucu meclisinde görev aldı. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nda müdürlük görevinde bulundu.
İsmet Kotak 11 Eylül 2011 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Ölümünden sonra, 2012 yılında “Şu Bizim Kıbrıs 1: Unutulan Tarihi Gerçekler” adlı kitabı yayımlandı. Kotak üç çocuk ve beş torun sahibiydi.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?