mihalis yorgallas

dark horse
Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı. ( ingilizce: Michalis Giorgallas - Rumca: Μιχάλης Γιωργάλλας)



20 Mart 1968'de Marathovounos'ta (Ulukışla) doğdu. Selanik Aristoteles Üniversitesi'nde kimya mühendisliği okudu. Aynı üniversitede kimya mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı.

2006-2010 döneminde Avrupa Partisi'nde (EUROKO) iletişim ve medya sekreterliği yaptı. 2010-2015 döneminde partinin basın temsilcisi, 2013-2016 döneminde ise EUROKO Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2016 yılında EUROKO, Solidarity ile birleşmesi sonucu Michalis Giorgallas, Dayanışma yürütme sekreterliği üyesi oldu.

2016 milletvekili seçimlerinde mağusa Seçim Bölgesi'nde Dayanışma ile 11. Dönem Milletvekili seçildi .

Milletvekili olarak Dayanışma'nın mecliste temsilcisi, Tarım ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Maliye ve Bütçe Komisyonu, Eğitim ve Kültür Komisyonu, Tarım ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Çevre ve Parlamento İçtüzüğünün Gözden Geçirilmesi ve Modernizasyonuna İlişkin Geçici Parlamento Komisyonu üyeliğinde bulundu. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Meclisi Temsilciler Meclisi delegasyonunun yedek üyeliği yaptı. 2021 parlamento seçimlerinde yeniden seçilmek için yarıştı ancak seçilemedi.

1 Mart 2023 tarihinden itibaren Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı görevini üstlendi.

Maria Andrea Palaiomylitou ile evli ve Angelos Giorgallas adında 1 oğlu var.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol